Ha esetleg lemaradtunk az élesztőről mostanában...
Hozzávalók:
280 g Graham- liszt1 cs. sütőpor250 g zsírszegény túró2 db. tojás (ebből csak a sárgája lesz szükség az elején)4 EK olivaolaj3 EK natúr joghurt0,5 dl tejcsipetnyi sóédesítő tetszés szerintfél citrom reszelt héjaElőmelegítjük a sütőtA száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban...

Konyhai robotgéppel a krém hozzávalóit összedolgozzuk. A főzőtejszín helyett választhatunk habtejszínt is, de főzőtejszínnel kevésbé zsíros,így energiaszegényebb.

A piskóta receptjét lásd itt. Az arány ugyanez, csak most öt tojásból készítettem, s 3 EK erythritet adtam hozzá, közepes méretű tepsiben sütöttem. Érdemes a masszát kettészedni és külön megsütni. Azonban amennyiben elég ügyesek vagyunk, az egyben megsütött, viszonylag vékony piskótát el is vághatjuk. :)

Töltelékhez: 25 dkg. félzsíros vagy zsírszegény túró, 3 EK natúr joghurt, vagy 1 EK tejföl, édesítő, 1 marék megtisztított gránátalma, vagy egyéb gyümölcs

Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el