A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, illetve a szobahőmérsékletű kókuszzsírt,s gyurmaállagú tésztát gyúrunk. Sodrófával kb 3-4 mm vastag alapot nyújtunk, kibélelünk vele egy kisebb átmérőjű tortaformát. Akkor jó, ha bőven lelóg a széle!

Évek óta ezt a kalácsot készítjük Édesanyámmal, idén egészségesebb verzóval álltam elő

A hozzávalókat csak össze kell keverni. Célszerű a túróval kezdeni, azt egy villával összetörni. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.

CsirkeVadas

2018.02.11

Könnyedebb az eredetinél mindenféle szempontból! :)

A brokkolit ledaráljuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 20-30 percig pihentetjük langyos helyen. Sodródeszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd rombuszokra vágjuk pizzaszeletelővel, vagy kis formákkal kiszúrjuk. Itt ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot.

A hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk az olajon. Ehhez közben a megpucolt, felkockázott sütőtököt hozzáadjuk. Mikor már kicsit megpirult, hozzáadjuk az alaplevet. Ízesítjük, majd, ha a tök már elég puha, botmixerrel leturmixoljuk.

A banánt villával összetörjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi összetevőt összeöntjük a banánnal, majd ezt jól beleforgatjuk a fehérjébe.

Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el