
Vegán meggyes-mákos palacsinta (CM, TK)
2021.10.03
Az őszi estékhez egy kis egészséges recept
- Palacsintatészta: 1 csésze teljesőrlésű búzaliszt, 1 csésze csapvíz, fél cs.sütőpor, 3 EK erithrit, só, 2 EK lenmagolaj, majd kókuszzsír a serpenyőhöz
A fenti hozzávalókat összekavarjuk, kb. 15 percig hagyjuk állni, majd kisütjük a felmelegített, kókuszzsírral kikent palancsintasütőben.
- Töltelék: darált mák, kókusztej, amennyi ellepi a mákot,2-3 EK eritrit, 1 EK citromlé, csipetnyi fahéj, 2 maréknyi magozott meggy -> forraljuk, és kész is, palacsintára kenjük.
- Palacsintatészta: 1 csésze teljesőrlésű búzaliszt, 1 csésze csapvíz, fél cs.sütőpor, 3 EK erithrit, só, 2 EK lenmagolaj, majd kókuszzsír a serpenyőhöz
- A fenti hozzávalókat összekavarjuk, kb. 15 percig hagyjuk állni, majd kisütjük a felmelegített, kókuszzsírral kikent palancsintasütőben.
- Töltelék: darált mák, kókusztej, amennyi ellepi a mákot,2-3 EK eritrit, 1 EK citromlé, csipetnyi fahéj, 2 maréknyi magozott meggy -> forraljuk, és kész is, palacsintára kenjük.