"Sacher-torta" mentesen, gyorsan
2020.02.15
Ez a sütemény egy tojásmentes verzió. Tejterméket, s hozzáadott cukrot sem tartalmaz.
Hozzávalók a tésztához (kis méretű tortaformához):
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 4 EK kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- édesítő ízlés szerint (eritrit-et használtam, kb. 80 g-ot)
- kb. 0,5-1 dl víz (annyi amennyit a lisztünk felvesz)
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 2 EK kakaópor
- 1 EK kókuszzsír
- 2 EK eritrit
- 2 EK víz
+Light sárgabarack dzsem 5 EK - stevia-val édesítettet választottam, legjobb, ha házi! :)
A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, majd 180°C-on addig sütjük, amíg szépen fel nem jön a tésztánk. Közben tűpróbát is végezhetünk.
A megsült tortalapot hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, a dzsemmel megkenjük.
A csokimázhoz a hozzávalókat lassú tűzön felforraljuk.
Összerakjuk a két lapot, majd a tetejére öntjük a csokimázat. Díszítésként kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
