"Sacher-torta" mentesen, gyorsan

2020.02.15

Ez a sütemény egy tojásmentes verzió. Tejterméket, s hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

Hozzávalók a tésztához (kis méretű tortaformához):

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 4 EK kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • édesítő ízlés szerint (eritrit-et használtam, kb. 80 g-ot)
  • kb. 0,5-1 dl víz (annyi amennyit a lisztünk felvesz)

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 2 EK kakaópor
  • 1 EK kókuszzsír
  • 2 EK eritrit
  • 2 EK víz

+Light sárgabarack dzsem 5 EK - stevia-val édesítettet választottam, legjobb, ha házi! :) 

A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, majd 180°C-on addig sütjük, amíg szépen fel nem jön a tésztánk. Közben tűpróbát is végezhetünk.

A megsült tortalapot hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, a dzsemmel megkenjük. 

A csokimázhoz a hozzávalókat lassú tűzön felforraljuk. 

Összerakjuk a két lapot, majd a tetejére öntjük a csokimázat. Díszítésként kókuszreszelékkel megszórhatjuk. 


Jó étvágyat hozzá! :) 


Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el