Proteintekercs könnyedén
2019.10.27
Hozzávalók a piskótához:
- 4 db. tojás
- csipetnyi só
- 2 EK zsírszegény kakaópor
- édesítőszer (pl. folyékony stevia)
Töltelékhez: 25 dkg. félzsíros vagy zsírszegény túró, 3 EK natúr joghurt, vagy 1 EK tejföl, édesítő, 1 marék megtisztított gránátalma, vagy egyéb gyümölcs
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kakaóporral és az édesítőszerrel habosra keverjük, majd a kettőt óvatosan összeforgatjuk. 200 °C-on 10 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket, amik csak összedolgozást igényelnek; a túrót villával összetörjük és a többi hozzávalót belekeverjük.
Miután kész a piskóta, kihűlt állapotában megkenjük a töltelékkel, majd összetekerjük.
Egészségedre! :)
