Proteintekercs könnyedén

2019.10.27

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db. tojás
  • csipetnyi só
  • 2 EK zsírszegény kakaópor
  • édesítőszer (pl. folyékony stevia)

Töltelékhez: 25 dkg. félzsíros vagy zsírszegény túró, 3 EK natúr joghurt, vagy 1 EK tejföl, édesítő, 1 marék megtisztított gránátalma, vagy egyéb gyümölcs


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kakaóporral és az édesítőszerrel habosra keverjük, majd a kettőt óvatosan összeforgatjuk. 200 °C-on 10 percig sütjük.  

Közben elkészítjük a tölteléket, amik csak összedolgozást igényelnek; a túrót villával összetörjük és a többi hozzávalót belekeverjük. 


Miután kész  a piskóta, kihűlt  állapotában megkenjük a töltelékkel, majd összetekerjük.


Egészségedre! :)

Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el