Pizzás csiga csicseriborsólisztből

2018.02.04

Hozzávalók:

  • egy pohár csicseriborsó
  • egy pohár rozsliszt
  • fél tasak élesztő
  • víz
  • 1 EK tökmagolaj /2 EK tejföl
  • csipetnyi só

+Feltét, amihez éppen kedved van

- Ajánlom az oregánós paradicsomszószt, vagy a fokhagymás tejfölt / light verzió:natúr joghurt


A csicseriborsót beáztatjuk. (Legjobb egy egész éjszakára.) Aprítógépben finomra daráljuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Vízből annyit adunk hozzá, amennyit felvesz. (Ragacsos azért ne legyen! :)  Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, megtöltjük a feltétünkkel, feltekerjük, ujjnyi vastag szeleteket vágunk. 

Akár kakaós csiga is készülhet belőle! :)

+Tipp: gluténmentes verziót kukoricalisztből lehet elkészíteni

Nagyon finom ruccolával, sajttal! 


 Jó étvágyat hozzá! 

Egy kis tudomány

Miért is jó a csicseriborsó?

Rosttartalma nagyon kedvező, ezenfelül A-, C-, E- vitamintartalma is magas. 

Kitűnő vasforrás! :)

Az alábbi tudományos cikkben olvashatsz erről bővebben:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5188421/



Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el