Pizzás csiga csicseriborsólisztből
Hozzávalók:

- egy pohár csicseriborsó
- egy pohár rozsliszt
- fél tasak élesztő
- víz
- 1 EK tökmagolaj /2 EK tejföl
- csipetnyi só
+Feltét, amihez éppen kedved van
- Ajánlom az oregánós paradicsomszószt, vagy a fokhagymás tejfölt / light verzió:natúr joghurt
A csicseriborsót beáztatjuk. (Legjobb egy egész éjszakára.) Aprítógépben finomra daráljuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Vízből annyit adunk hozzá, amennyit felvesz. (Ragacsos azért ne legyen! :) Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, megtöltjük a feltétünkkel, feltekerjük, ujjnyi vastag szeleteket vágunk.
Akár kakaós csiga is készülhet belőle! :)
+Tipp: gluténmentes verziót kukoricalisztből lehet elkészíteni
Nagyon finom ruccolával, sajttal!
Jó étvágyat hozzá!
Egy kis tudomány
Miért is jó a csicseriborsó?
Rosttartalma nagyon kedvező, ezenfelül A-, C-, E- vitamintartalma is magas.
Kitűnő vasforrás! :)
Az alábbi tudományos cikkben olvashatsz erről bővebben:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5188421/