Őszváró zabpelyhes kevert
2017.08.19

Hozzávalók:
- 2,5 bögre zabpehely
- 2 EK kakaópor
- 3-4 db. pötty édesítőszer
- 2 db tojás
- csipetnyi só
- fél cs. sütőpor
- 2 nagy őszíbarack
- forró víz
- mandulaforgács
A sütőt előmelegítjük.
Egy bögrébe tegyük bele a kakóport és az édesítőszert, forralt vízzel keverjük el ezeket. Majd a zabpelyhet öntsük le vele, keverjük össze, hagyjuk állni kicsit. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját, a sütőport a zabpehelyhez keverjük, kis sót is szórhatunk rá. Majd ehhez jön a tojásfehérje is. Az őszobarackokat felkockázzuk. Egy sütőpaprral bélelt kisebb tepsibe jöhet a massza,majd a barack, a végén pedig a mandula. Légkeveréses üzemmódban addig sütjük, ameddig a fogpiszkálóra már nem ragad a massza.
Egészségükre!