Őszváró zabpelyhes kevert

2017.08.19

Hozzávalók:


  • 2,5 bögre zabpehely
  • 2 EK kakaópor
  • 3-4 db. pötty édesítőszer
  • 2 db tojás
  • csipetnyi só
  • fél cs. sütőpor
  • 2 nagy őszíbarack
  • forró víz
  • mandulaforgács

A sütőt előmelegítjük.

Egy bögrébe tegyük bele a kakóport és az édesítőszert, forralt vízzel keverjük el ezeket. Majd a zabpelyhet öntsük le vele, keverjük össze, hagyjuk állni kicsit. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját, a sütőport a zabpehelyhez keverjük, kis sót is szórhatunk rá. Majd ehhez jön a tojásfehérje is. Az őszobarackokat felkockázzuk. Egy sütőpaprral bélelt kisebb tepsibe jöhet a massza,majd a barack, a végén pedig a mandula. Légkeveréses üzemmódban addig sütjük, ameddig a fogpiszkálóra már nem ragad a massza.

Egészségükre!


Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el