Körtés-almás pite
2018.11.26
Hozzávalók:

- 150 g teljeskiőrlésű liszt
- 1 EK kókuszzsír
- 1 EK tejszín
- csipetnyi fahéj, só, szódabikarbóna
- édesítőszer tetszés szerint
- 2 db. alma, 2db. körte
A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, illetve a szobahőmérsékletű kókuszzsírt,s gyurmaállagú tésztát gyúrunk. Sodrófával kb 3-4 mm vastag alapot nyújtunk, kibélelünk vele egy kisebb átmérőjű tortaformát. Akkor jó, ha bőven lelóg a széle!
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, s felhalmozzuk a tésztára. Meghintjük fahéjjal, kis citromlével és végül behajtogatjuk a tészta szélét. Ahol lehet, csípjük össze azt.
Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz
Vaníliapudinggal tálalhatjuk
+Tipp: Egy kis reszelt szerecsendióval még ünnepibb ízt varázsolhatunk a süteménynek!
Jó étvágyat hozzá! :)