Körtés-almás pite

2018.11.26

Hozzávalók:

  • 150 g teljeskiőrlésű liszt
  • 1 EK kókuszzsír
  • 1 EK tejszín
  • csipetnyi fahéj, só, szódabikarbóna
  • édesítőszer tetszés szerint
  • 2 db. alma, 2db. körte

  A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, illetve a szobahőmérsékletű kókuszzsírt,s gyurmaállagú tésztát gyúrunk. Sodrófával kb 3-4 mm vastag alapot nyújtunk, kibélelünk vele egy kisebb átmérőjű tortaformát. Akkor jó, ha bőven lelóg a széle! 

A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, s felhalmozzuk a tésztára. Meghintjük fahéjjal, kis citromlével és végül behajtogatjuk a tészta szélét. Ahol lehet, csípjük össze azt.

Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz

Vaníliapudinggal tálalhatjuk

+Tipp: Egy kis reszelt szerecsendióval még ünnepibb ízt varázsolhatunk a süteménynek!


Jó étvágyat hozzá! :)

Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el