GercKalács- Sűtőporos, túrós

2020.04.10
Ha esetleg lemaradtunk az élesztőről mostanában...
Hozzávalók:
  • 280 g Graham- liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 250 g zsírszegény túró
  • 2 db. tojás (ebből csak a sárgája lesz szükség az elején)
  • 4 EK olivaolaj
  • 3 EK natúr joghurt
  • 0,5 dl tej
  • csipetnyi só
  • édesítő tetszés szerint
  • fél citrom reszelt héja
  1. Előmelegítjük a sütőt
  2. A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban összekeverjük ( a túrós egyveleget villával dolgozzuk össze), a tojásfehérjét tegyük félre
  3. A két tálat kanál segítségével összedolgozzuk, majd kezünkkel addig 'dagasztjuk', amíg puha tésztát nem kapunk
  4. 20-30 percet pihentetjük
  5. Hat egyenlő részre osztjuk, és ahogy a gyurmával is tettük gyermekkorunkban, kb. ujjnyi vastag "gilisztákat" formálunk, majd hármas fonásokat alakítunk a bélelt/ szilikonos tepsin
  6. A végén megkenjük a tojásfehérjével
  7. Én még szórtam rá egy kis eritritet a végén.
Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek! :)

Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el