GercKalács- Sűtőporos, túrós
GercKalács- Sűtőporos, túrós
2020.04.10
Ha esetleg lemaradtunk az élesztőről mostanában...
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 280 g Graham- liszt
- 1 cs. sütőpor
- 250 g zsírszegény túró
- 2 db. tojás (ebből csak a sárgája lesz szükség az elején)
- 4 EK olivaolaj
- 3 EK natúr joghurt
- 0,5 dl tej
- csipetnyi só
- édesítő tetszés szerint
- fél citrom reszelt héja
- Előmelegítjük a sütőt
- A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban összekeverjük ( a túrós egyveleget villával dolgozzuk össze), a tojásfehérjét tegyük félre
- A két tálat kanál segítségével összedolgozzuk, majd kezünkkel addig 'dagasztjuk', amíg puha tésztát nem kapunk
- 20-30 percet pihentetjük
- Hat egyenlő részre osztjuk, és ahogy a gyurmával is tettük gyermekkorunkban, kb. ujjnyi vastag "gilisztákat" formálunk, majd hármas fonásokat alakítunk a bélelt/ szilikonos tepsin
- A végén megkenjük a tojásfehérjével
- Én még szórtam rá egy kis eritritet a végén.
Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek! :)