Házi cipó olaszosan
2018.02.20
Természetesen ez is egy egészségesebb verzió...! :)
Hozzávalók:

- 0,4 kg teljes kiőrlésű liszt
- 0,1 kg rozsliszt
- fél kocka élesztő +1 EK cukor
- 1 dl tej
- szárított paradicsom - tetszés szerint
- csipetnyi oregánó, rozmaring, só
- 2-3 EK mák
- 2-3 EK lenmag
- langyos víz
- Az élesztőt felfuttatjuk, a paradicsomot beáztatjuk. A száraz hozzávalókat pedig összekeverjük. Miután az élesztő kész, a szárított paradicsommal együtt (az utóbbit célszerű apróra vágni) , hozzákeverjük a liszthez. A tésztát addig gyúrjuk, amíg szépen le nem válik a kezünkről.
- Minimum 30 percig langyos helyen, letakarva kelesztjük.
- Közben előmelegítjük a sütőt.
- A tésztából 2 cipót formálunk, tetejét bevagdossuk, olivaolaj és víz elegyével megkenjük.
- Az első 10 percben 200, majd 180 °C-on aranybarnára sütjük. Szilikonos sütőlapot, vagy sütőpapírt használjunk.
+ Tipp: zip bag-ben tárolva napokig puha marad
Jó étvágyat hozzá! :)