Házi cipó olaszosan

2018.02.20

Természetesen ez is egy egészségesebb verzió...! :)

Hozzávalók:

  • 0,4 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 0,1 kg rozsliszt
  • fél kocka élesztő +1 EK cukor
  • 1 dl tej
  • szárított paradicsom - tetszés szerint
  • csipetnyi oregánó, rozmaring, só
  • 2-3 EK mák
  • 2-3 EK lenmag
  • langyos víz
  1. Az élesztőt felfuttatjuk, a paradicsomot beáztatjuk. A száraz hozzávalókat pedig összekeverjük. Miután az élesztő kész, a szárított paradicsommal együtt (az utóbbit célszerű apróra vágni) , hozzákeverjük a liszthez. A tésztát addig gyúrjuk, amíg szépen le nem válik a kezünkről. 
  2.  Minimum 30 percig langyos helyen, letakarva kelesztjük. 
  3. Közben előmelegítjük a sütőt.
  4. A tésztából 2 cipót formálunk, tetejét bevagdossuk, olivaolaj és víz elegyével megkenjük. 
  5. Az első 10 percben 200, majd 180 °C-on aranybarnára sütjük. Szilikonos sütőlapot, vagy sütőpapírt használjunk. 

+ Tipp: zip bag-ben tárolva napokig puha marad


 Jó étvágyat hozzá! :)

Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el