Lúdláb torta (libasüti) Márton napra cukor- , laktóz-, és lisztmentesen
Márton nap családunk számára halmozottan különleges, ugyanis nem egy Mártonunk van, illetve szülinaposunk is akad! :)
Piskóta: ld. proteintekercs piskótája
Krém: fél liter víz, 2 csomag csokoládé ízű pudingpor, 1 EK zsírszegény kakaó, édesítőszer tetszés szerint (nálam újfent a folyékony stevia nyert), 1 marék magozott meggy
A piskótát elkészítjük, hozzá a linket itt találod.
A vízből kb. 4 dl-t felteszünk főni, ízlés szerint édesítjük. Közben a maradék vizet csomómentesre keverjük a 2 tasak pudingporral és a zsírszegény kakaóval, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró vízbe, bugyogásig főzzük. A kihűlt piskótára öntjük, a tetejét megszórjuk a meggyel. 1-2 órára a hűtőben pihentetjük.
Tipp: a tetejére csokibevonatot készíthetünk. Ehhez kókuszolaj, kakaó, víz és édesítőszer egyvelegét hevítjük, majd sűrűn folyó állapotában a torta tetejére csorgatjuk. (Arányok kb.: 2:2:1:1 EK.)

Egészségünkre! :)