Cukor*- és lisztmentes 'tejszelet'

2020.02.07

A piskóta receptjét lásd itt. Az arány ugyanez, csak most öt tojásból készítettem, s 3 EK erythritet adtam hozzá, közepes méretű tepsiben sütöttem. Érdemes a masszát kettészedni és külön megsütni. Azonban amennyiben elég ügyesek vagyunk, az egyben megsütött, viszonylag vékony piskótát el is vághatjuk. :) 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g zsírszegény túró
  • 250 g Mascarpone (light)
  • 150 g 22%-os tejszín
  • 100 g kókuszreszelék

A piskótát megsütjük, hagyjuk kihűlni. A robotgéppel összedolgozott krémet beletöltjük a tésztába. 

Kész is! :)

Ha Pingvin tejszeletre vágyunk, akkor először csak a krém felét egyengessük el az első piskótalapra. Utána jön a csokis réteg, amit így készítettem el: 2 EK kókuszzsír, 2 EK zsírszegény kakaópor, 1 EK erythrit-> ezekett tűzhelyen megolvasztottam egy kiöntős serpenyőben, majd rácsepegtettem a krémre.  (Ha túl sűrű, 1-2 TK vizet is hozzá lehet adni). 


Jó étvágyat hozzá!!! :)





* Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Dr. Baranyai Gerda- Egészséges életmód
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el